Levande musik

Musik och musiker till bröllop, fest och event

Du som söker musiker till bröllop, event eller fest har alla möjligheter att skapa en helt unik upplevelse tillsammans med oss. En stråkkvartett kan lika gärna bli en duo med fiol och cello – som kan kompa en sångerska tillsammans med en pianist. 

Mingelmusiken kan övergå i ett konsertformat, och saxofonisten kan dyka upp med en DJ på efterfesten. Musik är levande. Självklart är ensemblernas sättning också det. Här listar vi förslag att utgå ifrån när du planerar musiken till din tillställning.

Stråkkvartett

Två fioler, en viola och en cello är ingredienserna i en klassisk stråkkvartett.

Befintlig repertoar och nyskrivna arrangemang av moderna låtar.

Sång

Solosång med eller utan ackompanjemang av band, stråk eller piano.

Varje sångröst har ett unikt personligt uttryck. Vi hjälper dig hitta rätt röst till rätt musik.

Cello

Cello ligger oss lite extra varmt om hjärtat. 

Solocello är ett vackert inslag på såväl bröllop som begravning, och kan utgöra ett mjukt ackompanjemang till fördrink och middag.

Jazztrio

Smooth jazz eller be-bop? Piano, ståbas och trummor eller något annat instrument?

 

 

Band

Litet eller stort, lågmält eller fullt ställ. Du kan kalla det partyband, coverband, rockband eller bara band.

Ett bra band på scen lyfter festen.

Eget önskemål

All musik går att variera och arrangera.

Vad ser du framför dig när du tänker på musiken till ditt bröllop eller din fest?

Vilka låtar?

På repertoaren

Att välja vilken musik som ska spelas kan vara ett heltidsarbete. Låt oss guida dig i djungeln av stråkkvartetter, rockklassiker och kärlekssånger med ett urval från våra ensemblers befintliga repertoar.

Stråkkvartett cello bröllop
Noter piano bröllop

FAQ

Alla uppdrag skiljer sig åt i omfång och särskilda önskemål. För att du ska få en rättvis bild av vad musiken för din tillställning kommer kosta, ger vi pris på förfrågan.

Självklart har ni möjlighet att välja precis den musik ni vill till ert bröllop eller er fest. I princip all musik kan arrangeras för instrumentala ensembler som stråkkvartett eller pianotrio. Sångare/sångerskor kan behöva anpassa sånger efter röstläge.

Alla musiker du kan boka genom oss har lång erfarenhet av att spela på bröllop. Att medverka på en bröllopsdag är ett speciellt uppdrag och inget bröllop är det andra likt. Väljer du professionella musiker får du förutom hög musikalisk nivå på framförandet också den flexibilitet och rutin som krävs för att verkligen förgylla ett bröllop.

Vilken typ av ljudteknik som krävs beror helt på vilken typ av musik som ska framföras i vilken lokal. För en mindre vigsel i en kyrka behövs sällan mikrofoner till t.ex. stråkmusiker, däremot kan sången behöva förstärkning.

Bandet som spelar på festen kommer för det mesta att behöva ljudteknik, som PA och mikrofoner.

Vi hjälper er reda ut behoven, och har nära samarbeten med teknikfirmor som kan stå för supply av ljudteknik. 

Alla bokningar börjar med en första kontakt. Du når oss via mail eller formulär på hemsidan. Berätta vilken musik du önskar och till vilken tillställning. När vi kommit överens om detaljerna får du en bokningsbekräftelse. Sedan är det bara att luta dig tillbaka och njuta av musiken på plats.

Maceli Music kan förmedla musiker över hela landet. Våra huvudområden är Stockholm, Värmland och Malmö. Resekostnader kan tillkomma enligt överenskommelse.

Roligt med företagsfest! Självklart kan vi hjälpa till med att få dit ett bra partyband och en DJ som spelar musik till dansgolvet. Vilken typ av musik vill ni ha? Klassiska covers, nittiotals-pop eller funksväng?

Sida för inspelade lyssningsexempel och ljudprov under uppbyggnad. Spellistor till hjälp för att välja låtar och stycken hittar du under vår sida för repertoar.

Många av våra musiker har musik tillgänglig på Spotify och YouTube som kan länkas vid förfrågan. Särskilda inspelningar enligt överenskommelse.

Bröllopsmusik eller show?

Att lyssna på musik live kan vara en intimt nära upplevelse. På vigsel och bröllop skapar musiken närvaro, stämning och andrum för brudpar och gäster.
Bröllopsmusik
Musik till bröllop
En lång företagsmiddag kan behöva ett musikaliskt avbrott. Maceli Music tar fram rätt scenprogram i samarbete med er eventbyrå och festkoordinator.
Musik-sång-fest-bröllop
Musik till event och middag
En födelsedagsfest blir bäst med livemusik på plats. Trubadur, band eller DJ värmer upp gästerna och sätter igång festen. Ingen fest är för liten för bra livemusik!
musiker till fest bröllop event
Musik till fest

Boka eller fråga

Starta ett samtal om musiken på ditt bröllop eller event. Vi bollar gärna idéer och svarar på frågor.